Lån utan UC med betalningsanmärkning

Låna pengar med betalningsanmärkning och utan UC

Två av de mer vanligt förekommande sökningarna på sökmotorer är varianter på ”lån med betalningsanmärkning” samt ”lån utan UC”. Det finns många texter man kan skriva om dessa företeelser vilket märks, inte minst på antalet sidor som avhandlar detta. På nätet hittar man allt från moralpredikningar, via ren fakta, till rena spam-sidor. Här tänkte vi informera lite om vilka typer av lån och vilka lånebelopp som är vanligast förknippade med dessa egenskaper.

Som de de flesta vet är ett lån MED betalningsanmärkning eller lån TROTS betalningsanmärkning ett lån där långivaren kan gå med på att låna ut pengar även om låntagaren har en betalningsanmärkning i sin kreditupplysning. En betalningsanmärkning får man om man väntar alldeles för länge med att betala en skuld. Mer om detta kan du läsa vidare om på vår sida om lån med betalningsanmärkningar.

Läs mer

Rabatt på räntor ocg avgifter

Låna pengar med rabatt

Att man får en mindre eller större rabatt på bolån är något som är allmänt vedertaget och praxis för storbankerna. Detta framförallt för att locka kunder. Något som blir allt mer vanligt är att man får rabatt på sms-lån och privatlån.

När det kommer till rabatter på bolån är det något som måste förhandlas fram innan man tecknar sig för lånet. Att bankerna tjänar stora pengar på utlåningsräntorna är ingen hemlighet. De har marginal att ta på för att kunna ge rabatter till sina kunder. Man får ofta en större rabatt om man är en bättre kund, alltså om man använder sig av flera tjänster. Exempel på tjänster är sparande på konto, sparande i fonder eller ISK, lån, försäkringar, kreditkort m.m. Det brukar också vara så att ju mer pengar man har sparat, desto bättre ränta får man.

Läs mer

Statistik: Sveriges hushålls lån

Det totala beloppet som sveriges befolkning just nu lånar av banker, bostadsinstitut och finansbolag är 3 549 miljarder kronor. Av dessa lånade pengar står nästan 5,5 % för privatlån, blancolån och snabblån, så kallade konsumtionskrediter, alltså sådana lån du hittar här på lånasmslån. Drygt 12,5 % Av den totala lånesumman är lån där det finns andra former av säkerhet än ett boende och 82 % av lånen är bostadslån.

Det här är siffror som baseras på information framtsälld av SCB. Varje månad presenterar SCB med data från Sveriges Riksbank statistik på hur hushållens lånesituation ser ut.

Läs mer

Topp 5 långivare 2016

Statistik: Flest godkända lån under 2016

Att långa pengar är en vanlig företelese, men hur många låneansökningar blir godkända? Ja, det är en fråga som vi inte har en exakt siffra på, men lite statistik kan vi bjuda på.

Av alla de långivare vi har på lånasmslån.se har vi nu sammanställt en lista över de långivare som godkänt flest lån under 2016.

Av alla lån som blivit godkända av de ansökningar som gått via lånasmslån.se är det följande långivare som har flest antal godkända ansökningar. Alltså ansökningar där den som sökt fått lånet accepterat och utbetalat.

Läs mer

Överlev fattigaste månaden

Så här klarar du av årets fattigaste månad

Januari brukar oftast beskrivas som den fattigaste månaden på året efter alla dyra utlägg som man haft i december med julklappar, julmat, nyårsafton och shopping m.m. Hur gör man för att överleva årets fattigaste månad?

Enligt Swedbanks privatekonom Arturo Arques så handlar det om 20 procent planering och 80 procent disciplin för att överleva innan januarilönen kommer.

Enkla lösningen är att ansöka om ett lån och betala tillbaka när din privatekonomi ser bättre ut. Den smarta lösningen är att sätta upp en budget och planera din ekonomi tills din nästa lön är utbetald till ditt bankkonto. Vi tar upp några punkter som kan underlätta din privatekonomi och ser till att du kan överleva årets fattigaste månad.

Läs mer

Julkampanjer på sms lån

Rabatt på SMS-lån – Julkampanjer hos långivarna

Nu när julen närmar sig är det några långivare som är extra snälla och erbjuder rabatt på SMS-lån. Under december månad kör långivarna ViaConto, Expresskredit och Meddelandelån varsin julkampanj som alla innebär lägre kostnader när du lånar pengar.

Under hela december finner du följande rabatter och erbjudanden på sms-lån hos dessa tre långivare:

ViaConto har reducerat räntekostnaden och erbjuder lån med 30% rabatt hela december. ViaConto erbjuder lån från 500 kr till 10 000 kr. Som alltid är det första lånet, på upp till 1000 kr, hos ViaConto räntefritt. Om du lånar fler gånger innebär rabatten att du t.ex. på ett 5000 kronorslån betalar tillbaka 5525 kr istället för 5750 kr, alltså 225 kr billigare än ordinarie pris.

Läs mer

skuldsanering

Enklare skuldsanering och betalningsfria månader

Om man tar lån, vare sig det är bolån, sms lån, privatlån, lån på kreditkort eller i någon annan form, får man en skuld till en borgenär. Tyvärr finns det personer som av någon anledning inte klarar att betala tillbaka denna skuld i tid. Anledningen till detta kan så klart vara att man i allt för stor utsträckning lever livets glada dagar med lånade pengar, men det kan också handla om dödsfall eller sjukdom i familjen.

Oavsett anledning finns det möjlighet att ansöka om skuldsanering hos Kronofogden. Den 1 november 2016 införde regeringen en ny lag som gör det enklare att ansöka om skuldsanering. Det går numera att ansöka om skuldsanering via en e-tjänst hos Kronofogden. Formuläret kräver inte lika mycket information som tidigare. Det räcker att ange vilka skulder du känner till och ett ungefärligt belopp. Betalningen kommer igång direkt till Kronofogden som i sin tur sköter betalning till de du är skyldiga pengar. Det är också enklare att få en skuldsanering beviljad fler än en gång.

Läs mer

Stärkt konsumentskydd

Stärkt konsumentskydd för sms-lån och snabblån

Den 12e oktober presenterades ett åtgärdsförslag från regeringen där man vill få bukt med de problem som är kopplade till dyra sms-lån samt stärka konsumentskyddet för låntagare. Regeringens utredare har lämnat en rad åtgärder för att stärka konsumentskyddet.

Detta är åtgärdsförslag som välkomnas av många, framför allt räntetak och kostnadstak, då det ställer högre krav på kreditinstituten och det innebär bättre lånevillkor för dig som låntagare. Enligt riksdagsledamoten Johan Löfstrand så menar man att den fria prissättningen har lett till orimliga villkor och en riskfylld utlåning vilket man nu vill sätta stopp för. Åtgärderna gäller främst för sms-lån, där den effektiva räntan kan vara flera hundra procent, och inte privatlån eller låneförmedlare som oftast har ett bättre låneskydd för sina låntagare. I utredningen kan man bland annat läsa att krediträntan inte får överstiga 40 procent och att totala lånekostnaden inte får överstiga mer än 100 procent av kreditbeloppet.

Läs mer

Lös krediter och sms-lån med ett samlingslån

Alltför ofta hör man via forum eller Lyxfällan, svenskt reality- och livsstilsprogram om personer som har ekonomiska svårigheter, att personer har tappat kontrollen över sin ekonomi. Man tar lån efter lån och skulderna och ens ekonomiska problem blir bara större och större tills bubblan spricker och du har skuldsatt dig för flera år framöver.

När man tar ett lån, t.ex. sms-lån, för att betala tillbaka sina gamla lån eller krediter – det är då man tappar kontrollen över sin ekonomi. Många låter detta pågå under en lång tid och det är inte ovanligt med folk som har över en halv miljon kronor i skulder p.g.a. detta levnadssätt. Man lever i en bubbla som kommer spricka vilket man oftast är medveten om, men man väljer att skjuta problemen framför sig och istället leva för stunden. Dessa personer väljer ett vardagsliv med lyx i kanten och låter skuldberget bli större och större efter varje månad. De ljuger oftast om sin ekonomiska situation både för familj, sambo och vänner tills man tappar all kontroll över sina lån och skulder.

Läs mer

Antal obetalda skulder minskade första halvåret 2016

Idag presenterade Kronofogden sin halvårsstatistik rörande ansökningar om betalningsförelägganden på skulder. Under Januari – juni 2016 hade 589 644 ärenden inkommit. Både antalet ansökningar och personer dessa ansökningar berör har minskat jämfört med samma period 2015.

Kronofogden arbetar med att driva in skulder åt den som gett en kredit till någon där ett avtal finns. Varje halvår presenterar de statistik som visar på hur många ärenden de hanterar, hur många personer dessa ärenden berör och deras ålder m.m. Nu handlar denna statistik inte enbart om privatlån och SMS-lån utan även om andra produkter och tjänster där någon inte har fått betalt för det som levererats. Vi får anta att några av dessa skuldsatta personer har tagit ett SMS-lån eller ett privatlån och att någon av långivarna som presenteras här har ansökt om betalningsföreläggande.

Läs mer